Hoe Webcam Op Te Nemen

Alexandra Meyer
door Alexandra Meyer

Als u uw commentaar aan de video gaat toevoegen, is de beste manier om uw webcam opname op te nemen. Vandaag vertellen we je over Icecream Screen Recorder voor Windows en hoe je er een webcam mee opneemt. Hieronder vindt u duidelijke en korte instructies in slechts 4 stappen en een overzicht van de voordelen van de schermrecorder.

1. Installeer een gratis webcamrecorder

Download de gratis webcamrecorder voor Windows, installeer het en start het op.

2. Parameters voor webcamopname aanpassen

Kies de beschikbare webcam waarmee u wilt werken. Specificeer de vorm van het cameravenster: vierkant, vierkant met ronde hoeken of cirkel.

Webcamera instellingen

Vervolgens gaan we naar de geluidsinstellingen als u uw webcamvideo met verhaal wilt opnemen. Ga naar het tabblad "Audio" om te controleren of de opties "Microfoon opnemen" en "Audio opnemen" zijn ingeschakeld. Zorg er ook voor dat de equalizers meebewegen met het gegenereerde geluid.

Audio-instellingen voor webcam-opname

In het tabblad "Video" van de webcamrecorder kunt u het outputvideoformaat instellen (MP4, AVI, MOV of WebM). Pas ook de videokwaliteit aan, voeg een watermerk toe en controleer andere belangrijke parameters.

Video-instellingen van schermrecorder

3. Video opnemen met webcam

Zodra alle instellingen zijn aangepast, is het tijd om de webcam video op te nemen. Selecteer het opnamegebied en klik vervolgens op het webcamsymbool in het opnamepaneel van de schermrecorder. Pas de grootte en de positie van het venster op het scherm aan met behulp van de markeringen op de randen. Dubbelklik zo nodig in het webcamvenster om het geselecteerde gebied passend te maken.

Selecteer het opnamegebied van de webcamera

Druk op de knop "Rec" op het opnamepaneel van de webcamrecorder. Deze of de sneltoets F7 start de opname. Met de knoppen "Pauze" en "Hervatten" wordt de opname respectievelijk gepauzeerd en hervat.

Schermopname pauzeren en hervatten

De knop "Stop" stopt de webcamopname en slaat de video op. Voor deze actie is er ook een F8 sneltoetscombinatie. Meer kunt u vinden en wijzigen in het tabblad "Sneltoetsen" van het paneel "Instellingen" van de schermopnamesoftware.

Een webcam opnemen en de video annoteren

U kunt het paneel "Tekenen" gebruiken om uw video te annoteren - voeg tekst, pijlen en andere grafische elementen toe. Ongedaan maken of alle functies wissen zijn beschikbaar als u van gedachten verandert.

4. Bewerk, snijd bij of converteer de webcamvideo

Misschien moet u uw webcamopname nog verder polijsten. Dat kan gemakkelijk met deze schermrecorder. Klik op het potloodpictogram dat reageert op de video in het tabblad "Geschiedenis". Dit opent de ingebouwde video-editor waar u uw bestand kunt trimmen, converteren en bewerken. Het is ook mogelijk om de resolutie of snelheid van de webcam video te wijzigen.

Webcam video bewerken

Verplaats de oranje marker om de nieuwe begin- en eindtijd van de video in te stellen. Selecteer het nieuwe output formaat (MP4, AVI, MOV, GIF, WebM) om de video te converteren met webcam opname software. Voer een nieuwe bestandsnaam in, kies om het geluid te dempen en verander en videosnelheid. Klik op de knop "Opslaan" om de wijzigingen toe te passen op uw webcam video.

Extra hulpmiddelen om webcam op te nemen

Met de gratis webcamrecorder kunt u de schermopname heel duidelijk aanpassen. U kunt de opname van de cursor uitschakelen en bureaubladpictogrammen verbergen. Of juist muisklikken animeren, de cursor markeren voor duidelijkere instructies. Het is ook mogelijk om of de sneltoetsen weer te geven die worden gebruikt wanneer u de webcam opneemt.

In tegenstelling tot veel andere programma's met een webcam-opnamefunctie, kunt u het gedrag ervan aanpassen na het aanmaken van het bestand. Sommige gebruikers hebben er bijvoorbeeld een hekel aan om prompt gevraagd te worden om voor elke video een bestandsnaam in te voeren. Dat kan erg storend zijn, vooral als je meerdere screenshots moet maken. Tweak dat ook in het Icecream Screen Recorder Instellingen paneel.

Voor het gemak kunt u alle sneltoetscombinaties configureren die u tijdens de webcamopname wilt gebruiken.

Voordelen van deze webcam-opnamesoftware

 • Geweldige functies, zelfs in de gratis versie van de webcamrecorder;
 • Werkt op alle moderne versies van Windows;
 • Vereist geen hoge pc-systeemprestaties en werkt zelfs op oudere computers;
 • Schermrecorder met intuïtieve interface. Het werkvenster zit niet vol met knoppen en sneltoetsen helpen je snel met video te werken;
 • Met een groot aantal en flexibele instellingen kunt u de kwaliteit van de afbeelding verbeteren, een audiotrack opnemen met een hoge bitsnelheid, screenshots met hoge resolutie maken;
 • Er is geen permanente internetverbinding nodig, dus je kunt overal een webcam opnemen;
 • Door te dubbelklikken op de webcam kun je commentaar geven op wat er op het scherm gebeurt. Dit is handig bij het opnemen van webinars, tutorials en entertainmentcontent wanneer u uw mening wilt toevoegen;
 • Het programma heeft niet veel ruimte nodig op uw pc;
 • Deze webcamrecorder is onopvallend en bevat geen advertenties;
 • De standaardfuncties zijn vooraf ingesteld voor het gemak van de gebruiker. Alle bestanden worden bijvoorbeeld op de desktop opgeslagen, waardoor het niet meer nodig is om meerdere mappen op de harde schijf te doorzoeken;
 • Sneltoetsen blijven actief, zelfs nadat het hoofdvenster is gesloten. De gebruiker kan dus op elk moment beginnen met het opnemen van de webcam en het scherm;
 • Ondersteunt talrijke talen;
 • Het programma installeert ook alle benodigde video- en audiocodecs;
 • Constante software-updates;
 • Mogelijkheid om webcamopnames op te slaan in je eigen cloud.

Hoe de webcam opnemen - Conclusie

Nu je weet hoe je een webcam moet opnemen, kun je gemakkelijk de kwaliteit van je inhoud verbeteren. Schiet coole tutorials, laten we spelen video's en andere video's in HD-kwaliteit en meer!

3 min lezen
Alexandra Meyer
door Alexandra Meyer
Gerelateerde artikelen:
Schakelen tussen videoformaten is een vrij ingewikkeld proces, vooral voor beginnende gebruikers. Dit komt door een groot aantal beschikbare ...
439